26
Ιολ.
08

«Φωσφορίζουν» οι λακκούβες στο Ρέθυμνο!

Ένας ατέλειωτος διάλογος υπάρχει γύρω από το θέμα «λακκούβα» στο Ρέθυμνο. Μικρές, μεγάλες, επικίνδυνες παγίδες για τους οδηγούς είναι οι λακκούβες στους δρόμους της πόλης, οι οποίες απλά μπαλώνονται ανά διαστήματα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη η ολοκληρωμένη παρέμβαση που χρειάζεται στο οδόστρωμα.
Ένα «συνεργείο» 15 ατόμων βγήκε προχθές στους δρόμους , εντοπίζοντας και «μαρκάροντας» τις λακκούβες που υπάρχουν – και είναι δυστυχώς πολλές – στους δρόμους της πόλης.

Οι «έπεται και συνέχεια…» η ομάδα που φέτος έχει ταράξει τα νερά της πόλης με ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παρεμβάσεων, από το θέμα της εγκληματικότητας μέχρι και την ανακύκλωση, τώρα αποφάσισε να ενεργοποιηθεί με μια συμβολική καταρχήν κίνηση, για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά τους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς.
Με πορτοκαλί «φωσφορίζον» σπρέι το βράδυ της Πέμπτης οι «έπεται και συνέχεια…» γνωρίζοντας πολύ καλά εφόσον είχαν κάνει και την ανάλογη έρευνα και από τις προηγούμενες ημέρες, σε ποιους δρόμους υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, προχώρησαν σε αυτή την εξόρμηση, εισπράττοντας τα θετικά σχόλια τόσο των πολιτών που τους είδαν κατά τη διάρκεια της δράσης, όσο και των αρχών.

Η οδοί Γερακάρη, Ζυμβρακάκη, Κουντουριώτη, Επ. Μαρούλη, Χ. Δασκαλάκη, Μοάτσου, Εμμ. Πορτάλιου, Δημητρακάκη, ήταν μερικοί από τους δρόμους – στόχους οι οποίοι σήμερα ήταν χρωματιστοί και προκάλεσαν την περιέργεια των περαστικών και των οδηγών.
Αξίζει να σημειώσουμε πως μέλη της ομάδας έχουν συναντηθεί και με το Δήμαρχο Ρεθύμνου και μεταξύ άλλων πολλών θεμάτων που είχαν συζητήσει, είχαν θίξει και το συγκεκριμένο, ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα σε υποδομές στην πόλη.

Έτσι η προχθεσινή κίνησή τους είχε το χαρακτήρα υπενθύμισης στο δήμο του προβλήματος και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει για να μην κινδυνεύουν αυτοκίνητα αλλά και διερχόμενοι πεζοί που δεν είναι λίγες οι φορές που σκοντάφτουν και τραυματίζονται.

Παράλληλα όμως παίζει και το ρόλο «ειδοποίησης» – εξού και το έντονο χρώμα – προς τους οδηγούς.

Σύμφωνα με δήλωση που είχε κάνει η αντιδήμαρχος καθημερινότητας, Μαρία Σαρχώση στην Κρητική Επιθεώρηση, τα ολοκληρωμένα έργα της τοποθέτησης δηλαδή νέου ασφαλτοτάπητα στους δρόμους που χρειάζεται, δεν έχουν γίνει μέχρι και σήμερα, διότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ, όπως είχε πει, στην πόλη εκτελούνται συνεχώς έργα για την ανάπλαση και δεν είναι η κατάλληλη εποχή να γίνουν ταυτόχρονα και τα ασφαλτικά έργα.


3 Σχόλια to “«Φωσφορίζουν» οι λακκούβες στο Ρέθυμνο!”


  1. 1 Άγονη Γραμμή
    Παρασκευή 1 Μ 2008 στο 8:42 μμ

    Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνατε. Πράγματι είναι εντυπωσιακή! Δυστυχώς το Ρέθυμνο είναι η πόλη με τις περισσότερες λακούβες και τα χειρότερα οδοστρώματα, πανελληνίως.Βέβαια, αυτή δεν είναι μια κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Η απαξίωση και η αδιάφορία πολλών ετών έφτασε την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν, θέλω να πιστεύω ότι με τα πενιχρά οικονομικά ως Δήμος (μην ξεχνάτε παραλάβαμε ένα απόλυτο «μηδέν»)ξεκινάμε σιγά σιγά τις βελτιώσεις των οδοστρομάτων. Στην αρχή έγινε η πλατεία της Νομαρχίας, μετά η Δημητρακάκη, τώρα η Ηγουμένου Γαβριήλ και … έπεται και συνέχεια!!! Πάντως, εσείς μην καθησυχάζετε. Συνεχίστε το έργο σας. Κρατάτε μας σε εγρήγορση. Καλή επιτυχία και στις επόμενες δράσεις σας!!!

  2. 2 kyriaki
    Δευτέρα 11 Μ 2008 στο 12:44 μμ

    Ευχαριστούμε για τα καλά τα λόγια..
    Παιδιά …μπορεί κάποιος να ενημερώσει το blog πολύ σύντομα για τις επόμενες δράσεις μας…;;;;;
    Πνίγομαι…

  3. 3 Σοφία
    Δευτέρα 16 Μ 2009 στο 10:28 μμ

    Μέλη των » έπεται και συνέχεια», πού μπορεί να σας εντοπίσει κάποιος; είμαι λίγο καιρό στην πόλη σας αλλά από το Σεπτέβριο έχω δει τις φωτογραφίες για τη δράση της ανακύκλωσης και με ενδιαφέρει πολύ η δραστηριότητά σας!!!
    θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα «γνωριμίας», παρακαλώ;
    *** το βλέπω ότι η Κυριακή πνίγεται,αλλά….,
    ευχαριστώ,


Σχολιάστε


Ταυτότητα

Το blog της πόλης του Ρεθύμνου... το "Ρέθεμνος"

Επισκεψεις

  • 11.713