22
Φεβ.
08

4η Συνάντηση 2008

Όπως πάντα εχθές το βράδυ -οψές- συναντηθήκαμε στο Corner. Εν μέσω καλού και παρεϊστικου κλίματος είπαμε για δύο θέματα, την εκδήλωση για τον Φουσταλιέρη και την επικείμενη εκδήλωση για την ανακύκλωση.

Τα τις εκδήλωσης έχουν οργανωθεί και μας μένει μονάχα να φτιαχτεί το υλικό που θα είναι αναρτημένο στα ταμπλό που θα βάλουμε στον χώρο του Ωδείου και να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τα μουσικά σχήματα και τους ομιλητές που θα ντύσουν την εκδήλωση. Έχουν ανατεθεί σε κάποιους ανθρώπους να διεκπεραιωθούν αυτά και είμαι σίγουρος ότι θα διαπρέψουν. Ο Βασιλάκης ο Κωστής μου έστειλε κάμποσες φωτογραφίες και τις ανέβασα στο flickr.com για να βοηθήσουμε όλοι στο να δημιουργηθούν οι λεζάντες που θα τις συνοδεύουν στα ταμπλό. Θα τις βρείτε εδώ. Παρακαλώ για την συνδρομή σας στο εγχείρημα.

«Οψές», επίσης προέκυψαν μερικές ιδέες για το θέμα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας στο θέμα της ανακύκλωσης. Είπαμε ότι πρέπει στην επόμενη συνάντηση να μαζέψουμε ότι μπορούμε από υλικό και γνώση πάνω στο θέμα αυτό για να μπορέσουμε να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη και να κάνουμε ένα πρώτο φιλτράρισμα. Σε γενικές γραμμές αυτό που είπαμε ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να μαζέψουμε τα σκουπίδια που παράγουμε από τις δουλείες μας και τα νοικοκυριά μας για 2-3 μέρες και μια Πέμπτη, που έχει λαϊκή να τα μαζέψουμε στην είσοδο της μαρίνας και να τα κάνουμε ένα σωρό. Μετά, φορώντας ποδιές, μάσκες και γάντια να τα ξεδιαλέξουμε και να τα ταξινομήσουμε σε ανακυκλώσιμα και μη και να τα πετάξουμε στους αντίστοιχους κάδους. Επίσης θα υπάρχουν και φυλλάδια που θα ενημερώνουν τους πολίτες για το που βρίσκονται οι κάδοι ανακύκλωσης και θα εξηγούν για ποια υλικά είναι ο καθένας. Μαζί θα υπάρχει ένα ακόμη ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες και πρακτικές για την διαχείριση των σκουπιδιών μέσα στα νοικοκυριά, οδηγίες και συμβουλές.

Προσωπικά πιστέυω οτι η παρέα μας δυναμώνει και θα ήθελα να δώ και πολλά καινούργια πρόσωπα. Αυτό μπορεί να γίνει με την συνεχή και έγκαιρη ειδοποίηση για τις συναντήσεις στο αντίστοιχο θέμα του forum. Παρακαλώ την ομάδα, για συλλογική δράση πάνω σε αυτό το θέμα.

Advertisements

4 Responses to “4η Συνάντηση 2008”


 1. 1 Ηρρόγγης
  Παρασκευή 22 Μ 2008 στο 11:16 πμ

  Πολύ δυνατές οι φωτογραφίες και οι λεζάντες καταπληκτικές. Διάβαζα την λεζάντα που έλεγε για την άνθιση του ’50 και ’60.. Ευτυχώς που γίνανε κάποιες ηχογραφήσεις τότε και σώθηκαν μερικά διαμάντια, σκέφτηκα. Από την άλλη, τώρα που τα έχουμε όλα σε CD δεν υπάρχει ανάγκη να τα αναπαράγουμε και να τα μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά. Θα ‘λεγε κανείς ότι η δυνατότητα καταγραφής κάποιας παράδοσης προαναγγέλει και το τέλος της εξέλιξής της. Τι μυστήριο πράγμα..

  Και κάτι για την ανακύκλωση. Τα φυλλάδια μήπως να τα ξανασκεφτείτε βρε παιδιά? Είναι από μόνα τους αντιοικολογικά και το μήνυμα δεν ξέρω πόσο μπορεί να ταρακουνήσει έτσι. Ακόμα και πολύ καλά σχεδιασμένα να είναι πόσο να απέχουν από τα χιλιάδες των delivery που παίρνει καθένας μας και μας κουράζουν (άλλωστε κι αυτά γραφίστες τα κάνουν)? Μήπως κινδυνεύουν να βρεθούν πεταμένα από δω κι από κει? Χώρια που νομίζω ότι η πληροφορία που θέλετε να γράψετε δεν καλοχωράει σε φυλλάδια..

 2. Παρασκευή 22 Μ 2008 στο 12:10 μμ

  Το χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί θα προσπαθήσουμε να είναι ανακυκλώσιμο. Τα delivery πρέπει να τα κυνηγήσουμε. βγαίνει πολύ σκαρταδούρα από εκεί. Μόνο τις πλαστικές σακούλες να βάλεις. Αλήθεια αυτές ανακυκλώνονται;

  Το μήνυμα θα περάσει. και νομίζω ότι θα προξενήσει τα βλέμματα και τις σκέψεις. Θα ενημερώσει το πως ο καθένας μπορεί να το κάνει.

  Η διαπίστωση σου για την καταγραφή της παράδοσης με άφησε έκπληκτο. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό αυτό το concept.

 3. 3 kyriaki
  Παρασκευή 22 Μ 2008 στο 12:13 μμ

  Μια χαρά τα περίεγραψε ο Γιώργος. Νομίζω ότι στις επόμενες 2-3 μέρες θα πρέπει καθένας μας να κάνει μια προσωπική έρευνα γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης με βάση τους άξονες που συζητήσαμε χτες αλλά και άλλους που τυχόν (και μακάρι) προκύψουν. Μην βάλουμε όρια στη φαντασία και τις ιδέες μας στην φάση αυτή.
  Στη συνάντηση της Πέμπτης θα ξεκαθαρίσουμε τι περίπου φανταζόμαστε να γίνει και πιο συστηματικά μετά ας αναλάβει ο καθένας μας κάτι συγκεκριμένο.
  Πολύ σωστά επίσης είπε ο Γιώργος ότι πρέπει να υπενθυμίζουμε τις μαζώξεις μας …..στο φόρουμ. Παιδιά δεν υπάρχουν αυτονόητα! Οσοι περισσότεροι..τόσο καλύτερα ε;

 4. 4 Ραπτάκης Μανώλη;
  Παρασκευή 22 Μ 2008 στο 12:21 μμ

  Συμφωνώ απολύτως με την Κυριακή. Να βγαίνει κάθε εβδομάδα γνωστοποίηση.
  Για την ανακύκλωση πρέπει να βρούμε όλους εκείνους τους τρόπους που θα κάνουν την παρουσία μας πιο έντονη. Όχι για διαφήμιση αλλά για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε πιο πολύ κόσμο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Ταυτότητα

Το blog της πόλης του Ρεθύμνου... το "Ρέθεμνος"

Επισκεψεις

 • 11.521
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: