Το περιβάλλον του blog αν και είναι εύκολο για κάποιον που έχει μια εξοικίωση με το Internet, μπορεί να φανεί δυσπρόσιτο και ακαταλαβίστικο σε μερικούς, χωρίς αυτό να τους υποτιμά.

Τι κάνει ένα blog;

Ας το πιάσουμε απο την αρχή! Τα blog φιλοξενούν κατα βάση γραπτό λόγο. Τα κείμενα μπορεί να συνοδέυονται απο εικόνες βίντεο ακόμη και ήχητικά αποσπάσματα! Όλο αυτό το υλικό που περιγράφεται έχει συνταχθεί, συγγραφεί και δημιουργηθεί απο τους συγγραφείς του blog.

Χμμ… τι κάνουν δηλαδή οι άνθρωποι στο blog;

Οι συγγραφείς του blog είναι πάνω κάτω σαν τα εγγεγραμμένα μέλη ενός forum. Ασχολούνται και δημιουργούν υλικό το οποίο αναρτάται και επιλέγουν εανθα έχει τον ρόλο του άρθρου ή τον ρόλο της σελίδας. Όταν κάποιος δημοσιεύει ένα άρθρο εξ’ορισμού το θέτει σε κοινή θέα και δίνεται η δυνατότητα σχολιασμού απο τους επισκέπτες. Βεβαίως, έχει την επιλογή να μην επιτρέψει τον σχολιασμό σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο.  Ο άλλος ρόλος του υλικού, ο ρόλος της σελίδας έχει να κάνει με πληροφορίες πάγιες και δεν είναι δυνατή η προσθήκη σχολίων από κανένα, είναι όπως μια οποιαδήποτε μη δυναμική σελίδα στο Internet. Συνήθως δημοσιεύονται με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες που είναι πάγιες και δίνουν τον χαρακτήρα στο συνολικό blog, κάτι σαν μανιφέστο. 🙂

Και πως παίρνω μέρος ;

Βλέπετε ολοκληρωμένο ένα άρθρο κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο του. Μπορείτε να προσθέσετε τα πολύτιμα σας σχόλια επι του άρθρου με δύο τρόπους. Είτε στο κάτω μέρος της σελίδας που εμφανίζεται το πλήρες άρθρο, είτε κάνοντας κλικ στην φράση «no comments», που εμφανίζεται στην σύντομη εμφάνηση του άρθρου.  Αυτή η φράση  αλλάζει δυναμικά, εννοώ οτι εάν το άρθρο ήδη έχει σχολιαστεί π.χ. μια φορά θα γράφει «1 comment» εάν έχει σχολιαστεί «x» φορές θα γράφει «x comments».

Και τώρα,.. Τί;

Αυτά είναι τα λίγα που θα χρειαστείτε στο κόσμο του blog. Μπορείτε να γραφτείτε στο wordpress.com με την επίσκεψή σας στην εν λόγο σελίδα και ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται πατώντας στο μεγάλο πράσινο κουμπί που γράφει «Sign Up Now!».  Εκεί θα βρείτε και την δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο που θα μπείτε στο κόσμο του blogging! (η δραστηριότητα κατά την οποία κάποιος συγγράφει σε κάποιο blog). Μπορείτε ή απλώς να προμηθευτείτε ένα όνομα χρήστη στο κόσμο του wordpress.com ή να προμηθευτείτε μαζί με το όνομα χρήστη και ένα εντελώς δικό σας blog!

Advertisements

0 Responses to “Βοήθεια για το blog”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Ταυτότητα

Το blog της πόλης του Ρεθύμνου... το "Ρέθεμνος"

Επισκεψεις

  • 11.534
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: